BORN TO FOLLOW – THE DUTCH BON JOVI TRIBUTE BAND

Born to Follow brengt de muziek van Bon Jovi met een imponerende show en personality die je lanceert, terug naar de 80’er en 90’er jaren!

De band laat zich inspireren door hun beste albums zoals Slippery When Wet, New Jersey en Keep the Faith, waarbij het belangrijkste decennium van hair metal en mainstream hardrock op gepaste wijze eer wordt aangedaan.

Born to Follow brengt de sound en arrangementen van het onuitputtelijke repertoire van bijna 30 jaar BON JOVI original getrouw live op het podium tot uiting.

Wereldhits die rockgeschiedenis geschreven hebben, rocknummers die qua muzikale power niet te verslaan zijn en ballads waarin bijna elke muziekliefhebber bij wegsmelt. Van de eerste hit “Runaway” tot de grootste hits aller tijden zoals “You Give Love A Bad Name”, “Livin ‘On A Prayer”, “Keep The Faith”, “Bed Of Roses”, “It’s My Life” of tot meer recente nummers zoals “We Weren’t Born to Follow” en “Have A Nice Day” mist er echt helemaal niets aan het reportoir tijdens de optredens van Born to Follow! Door veel passie, de juiste muziekinstrumenten, veel liefde voor detail en door veel succesvolle optredens te hebben gegeven, genereert deze band een steeds groter wordende kring van trouwe fans.

De bandnaam stamt af van de 1e single ‘We Weren’t Born to Follow’ van het in 2009 uitgebrachte album ‘The Circle’. 

WANTED - ALIVE

WANTED - ALIVE

Zang / gitaar

Michael a.k.a. Richie

Michael a.k.a. Richie

Gitaar / zang

Richard a.k.a. David

Richard a.k.a. David

Toetsen / zang

‘Let’s get ready to ROCK’ wordt door David vaak getwitterd vlak voor een optreden. David en Jon zijn de beide oprichters van Bon Jovi en je voelt nog steeds de bevlogenheid van vroeger in zijn spel.

Ik probeer dit ook weer te geven van achter mijn setup met een Nord piano (want de Hammond én de piano klanken zijn top), Korg synth, Roland Keytar (love the ‘80’s!!), Roland Aerophone en een Hohner accordeon.

 Zoveel instrumenten? Ja, want zoals een toetsenist in een beruchte film ooit eens zei: ‘ik heb twee handen!’.

Nico a.k.a. Alec a.k.a Hugh

Nico a.k.a. Alec a.k.a Hugh

Bas

Na het vertrek van Alec in 1994 heeft Bon Jovi lange tijd geen officiële bassist gehad. Inmiddels is on-offiiciele bassist Hugh van officieel en mag ik officieel kiezen welke twee ik ga vertolken. Wie het wordt? Oordeel zelf tijdens een van onze optredens…
Ik ga naar optredens en neem mee: mijn EBS Fafner-amp en cab, een pedalboard, een Music Man Stingray-bas en één van mijn Jazz-bassen.

Martin a.k.a. Tico

Martin a.k.a. Tico

Drums

Yes, ik mag proberen om de geweldige ritmesectie van Tico Torres te evenaren.

Ik speel op een 8-delige Pearl Export DB set met Evans black chrome vellen. Het bekkenset is volledig van Istanbul met een heerlijke 24″ darkride en een 14″ hi-hat uit de bekroonde  Aniversary serie. Stokken en handschoenen uiteraard van Ahead, anders is het niet Tico waardig natuurlijk!! 😉

Wil je meer over mij weten? Ik spreek je graag tijdens één van onze optredens! 

 

LIVE opnames

Let’s Start a gig!

9 + 9 =

Wil je meer info?

Mail dan naar: boekingen@borntofollow.nl

Of bel met Richard: 06-51960478

Socials:

Facebook

Instagram

Hyves